pBreaker adındaki podcast girişimi topluluk ve sosyal unsurları dahil ederek etkileşimli yayınlar oluşturuyordu. Ekip Twitter Spaces platformuna dahil oluyor ve uygulamaları kaldırılıyor.

techcrunch.com

Son zamanlarda podcast girişimlerinin satın alınması konusunda markaların yarıştığına şahit oluyoruz. Apple ve Amazon’dan sonra Twitter da bir podcast girişimi satın aldı.

Twitter şu anda Spaces isminde bir sesli sohbet grubu aracı üzerinde çalışıyor. Spaces adındaki sesli sohbet grubu aracında hesabın sahibi olan kişi; takipçilerinin katılabileceği veya yalnızca dinleyebilecekleri sesli sohbet odaları kurabiliyor.

Telegram’ın da kullandığı sesli sohbet odaları, görüntülü görüşme uygulamalarının aksine daha hızlı bir şekilde işliyor. Bu bakımdan podcast sektörüne atılmış önemli bir adım olacak.

Twitter; pr Spaces isimli projeyi geliştirmek için Breaker adındaki podcast girişimini satın aldı. Breaker sosyal unsurlar ile harmanladığı podcast yayınları ile tanınıyor. Ekip komple Twitter bünyesine katıldı ve sesli sohbet konusunda Spaces içerisinde çalışmalarını gerçekleştirecekler. Breaker’ın mobil uygulamaları ise 15 Ocak’ta mağazalardan kaldırılacak.