Ford, 3D yazıcı atıklarını enjeksiyonla kalıplanmış araç parçalarına dönüştürmek amacıyla HP ile sürdürülebilirlik açısından önemli bir iş birliği yapıyor.
Çeşitli üretim alanlarında 3D baskı teknolojilerini kullanan Ford, HP ile yaptığı iş birliği sayesinde gelecekte araçlarında tamamen sürdürülebilir malzemeler kullanmayı hedefliyor.
Ford’un sürdürülebilirlik teknik görevlisi Debbie Mielewski, atık toz için bu şekilde bir uygulamayı bulan ve onu işlevsel ve dayanıklı otomobil parçaları haline getiren ilk şirket olduklarını ifade ediyor. Geri dönüştürülmüş bu malzemeler ilk olarak Ford Super Duty F-250’lerde kullanılacak. Bu parçalar yalnızca kimyasal ve nem direnci standardını karşılamakla kalmayacak bununla birlikte % 7 hafiflik ve % 10 maliyet kazancı elde edilmesini sağlayacak.
‘Farklı Endüstrilerin Birleşiminden Doğan Döngüsel Ekonomi’
HP Sürdürülebilirlik Direktörü Ellen Jackowski: “3D ile daha sürdürülebilir üretim süreçleri elde edersiniz ancak biz her zaman daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz ve sektörümüzü tozları ve parçaları azaltmanın, yeniden kullanmanın ve geri dönüştürmenin yeni yollarını bulmaya yönlendiriyoruz. Ford ile işbirliğimiz, üç boyutlu baskının çevresel faydalarını daha da genişleterek, kullanılmış üretim malzemelerinden daha iyi yararlanmak için tamamen farklı endüstrileri nasıl bir araya getirdiğimizi göstererek yeni bir döngüsel ekonomiye olanak tanıyor.” açıklamalarında bulundu.
HP, ürünü geri dönüştürmek için faaliyet zincirini tasarlamak ve uygulamak amacıyla Ford’un Gelişmiş Üretim Merkezi’nde Ford ile çalışıyor. Bu iki şirketin işbirliği içerisinde , dental cihaz üreticisi SmileDirectClub, reçine üreticisi Lavergne ve Ford için parça tedarikçisi ARaymond şirketleri de yer alacak ve destek sağlıyor olacak.