Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sisteminin kalıcı olarak devam edeceğini duyurdu. Pandemi dönemi sona erse bile öğrenciler EBA platformu üzerinden eğitim almaya devam edebilecek.

Koronavirüsün yayılmasıyla birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de eğitimler dijital ortam üzerinden sürdürülmeye başladı. Yakın zamanda hibrit eğitime geçilmiş olsa da yine de hala eğitimin büyük bir zamanı dijital ortam üzerinde devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin geleceği hakkında açıklama yaptı.

Bakan Selçuk, Koronavirüs bitse de uzaktan eğitimin kalıcı olarak süreceğini duyurdu. Öğrenciler okulda aldıkları eğitimleri desteklemek için EBA’yı kullanabilecek. İçerikler sürekli bir şekilde güncellenecek.

Bakan, konuyla ilgili olarak:

“Salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak. EBA altyapımızı güçlendirdik. Bu süreç bize bazı dersleri uzaktan eğitimle verebileceğimizi gösterdi. Bu durumun devam ettirilebileceğini düşünüyoruz. Eğer salgın olmasaydı yıllar alacak bir deneme sürecini aşmış olduk.”

açıklamalarında bulundu.