Dünya çapında ve Türkiye’de en popüler video akış platformlarından biri olan Netflix’in Türkiye’deki abone sayısı açıklandı. Popüler video akış platformunun Türkiye abone sayısı kaç oldu? İşte detaylar…

Eğlence-ticaret dergisi olan Variety’nin yaptığı habere göre Türkiye’de 7 milyon Netflix abonesi yer alıyor. 2021 yılından bu yana %100’lük bir yükseliş anlamına geliyor. 2021 yılının Mart ayında abone sayısı 3.5 milyon olarak açıklanmıştı. Vide akış devi 1 yıl içerisinde 3.5 milyon abone artış rakamına sahip.

Juggernauts: ‘“Türk dramasının değerini uluslararası alanda tanıtmak için iyi bir iş çıkarıyorlar”, böylece “Türk draması artık her zamankinden daha büyük bir marka” ifadelerini kullandı.

DSCF6501.JPG

Haber henüz Netflix tarafından onaylanmadı. Fakat Variety’nin güvenilir bir kaynak olduğundan haberin doğru olma ihtimali oldukça yüksek. Son 1 yıldaki bu artışta yerli yapımların da katkısı olduğu özellikle ses getiren içeriklere dayanarak söylenebilir. Disney Plus ve HBO Max‘in Netflix’te yer alması Türkiye’deki kullanıcı sayısına etki edebilir.