Yakın bir zaman önce rekabeti engellediği gerekçesiyle Apple ve Amazon için toplam 230 milyon dolar ceza veren İtalya, şimdi de kullanıcı verileri ihlali nedeniyle Google ve Apple’a ceza verdiğini duyurdu. Detaylar haberimizde..

ROMA, 26 Kasım (Reuters) – İtalya’nın antiterörist düzenleyicisi, Alphabet’in Google ve iPhone üreticisi Apple’a kullanıcı verilerinin ticari kullanımıyla bağlantılı “saldırgan uygulamalar” sebebiyle her bir şirkete 10 milyon euro (11,2 milyon dolar) para cezası verdi.

Google Ve Apple Temyize Gideceklerini Belirtti

Yetkili açıklamasında iki teknoloji grubunun hizmetlerine erişenlerin verilerini nasıl topladıkları ve kullandıkları konusunda “açık ve anında bilgi” sağlamadığını ifade etti. Bunun üzerine hem Google hem de Apple, antitröst kararına katılmadıklarını ve temyize gideceklerini açıkladı. Yetkili, kullanıcılar hesaplarını Google ile kurduklarında, sistemin veri kullanımıyla ilgili şartlar ve koşulların kabul edilecek şekilde ayarlandığını söyledi. Apple söz konusu olduğunda, kullanıcıların bu konuda bir seçeneği olmadığı bilgisini de ekledi.

Apple, bir açıklamasında “Tüm kullanıcılara endüstri lideri şeffaflık ve kontrol sağlıyoruz, böylece hangi bilgilerin paylaşılıp paylaşılmayacağını ve nasıl kullanılacağını seçebilsinler” dedi.

Google’ın açıklaması ise şu yönde oldu: “Kullanıcılara faydalı hizmetler sunmanın yanı sıra kullanımları hakkında net bilgi sağlamak için adil ve şeffaf uygulamaları izliyoruz”. Tüm bu açıklamalarla birlikte her iki şirket de temyize gideceğini açıklamaları arasında belirtti.